Landschapslumen zijn audiovisuele installaties, waarbij meerdere beamers worden gebruikt om een surrealistische videolandschap te projecteren op de natuur. Doordat de projectie alom aanwezig is in het landschap, kunnen bezoekers zich helemaal laten onderdompelen in de gecreëerde fantasiewereld. We willen de bezoekers verwonderen door ze zelf de beelden in het landschap te laten ‘ontdekken’. Oude locaties krijgen een nieuwe betekenis: verhalen worden verteld met en vanuit het landschap.

Zandlumen
Zandlumen is de installatie waar Landschapslumen mee is begonnen. De eerste try-out van Zandlumen was te zien op Oerol festival 2010. Hierbij werd in de duinen bij de strandovergang in Oosterend een droomachtige wereld met oa. gemuteerde vissen en lichaamsdelen geprojecteerd. Tijdens Oerol festival 2011 is een volledig nieuwe, volwaardige versie van Zandlumen gepresenteerd in de paspoortroute. Van zonsondergang tot middernacht veranderde het landschap in een visueel schouwspel. Met 14 beamers werden zee- en onderwaterbeelden, gecombineerd met bizarre droombeelden geprojecteerd in de duinen nabij strandpaviljoen Kaap Hoorn. Gedurende acht nachten liepen er in totaal ongeveer 2000 bezoekers door de installatie heen.

Boslumen
De tweede versie van Landschapslumen was te aanschouwen tijdens Into The Great Wide Open festival 2011 op Vlieland. Als onderdeel van de Arttrail @ Night route, werd nabij het bospodium een open plek in het bos uitgelicht met videoprojecties. Op de bomen en het bosmeertje werd geprojecteerd: bomen en menselijke lichaamsvormen en -figuren werden één. Gedurende drie nachten konden de bezoekers van het festival de installatie bezoeken van zonsondergang tot in de nacht.

Dwaallumen
Dwaallumen is de versie van Landschapslumen waarbij er met live performers wordt gewerkt. Muzikanten, dansers en acteurs staan in de projecties en worden onderdeel van de ervaring. Na enkele try-outs was de volledige eerste versie van Dwaallumen te beleven rondom de Metaal Kathedraal in de Meern in Utrecht. Een uitverkochte avond in een oude metaal fabriek / neogothische kerk met een prachtige tuin. Zowel binnen als buiten werden volledig met projecties en performances aangekleed.

Landschapslumen op Amsterdam Light Festival
In de winter van 2014-2015 is Landschapslumen te zien in de Henri Polaklaan. Dit is het eerste project waarbij de projecties voor langere periode te zien zijn in de openbare ruimte en in een stedelijke omgeving. De beelden van de projecties en geluiden van de soundscapes zijn ontleend aan gesprekken met bewoners en de bijzondere geschiedenis van de straat.

Landschapslumen installaties zijn te zien geweest op oa. Oerol, Into The Great Wide Open, Amsterdam Light Festival, Solar Weekend, Solar Ibiza, Grasnapolsky, Woot!Woot!Woolf, l’Avventura, Via Ventosa en meer.